Bel ons: 02 252 47 50

Wist je dat het Copycenter Vilvoorde uitsluitend 100% papier met het label FSC gebruikt?

Wat is FSC?

FSC staat voor Forest Stewardship Council (Bosbeheerraad). Het is een internationale organisatie die zich inzet voor duurzaam bosbeheer. Hierbij werken FSC - Keurmerk individuen, bedrijven, overheden en niet-gouvernementele organisaties samen met één gemeenschappelijk doel: het beschermen van gezonde en veerkrachtige bossen voor iedereen, voor altijd.

In België wordt FSC vertegenwoordigd door FSC België (Fair Timber vzw). Deze organisatie werd opgericht in 2005 en fungeert als het aanspreekpunt voor België. FSC België brengt vertegenwoordigers uit ecologische, sociale en economische hoeken samen om duurzaam bosbeheer te bevorderen3.

Waarom is FSC belangrijk? Duurzaam bosbeheer is een cruciale oplossing om wereldwijd bossen te beschermen en te behouden. FSC-certificering zorgt ervoor dat hout- en bosproducten afkomstig zijn van verantwoord beheerde bossen, waarbij rekening wordt gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten. Kiezen voor FSC-gecertificeerde producten ondersteunt dus concreet verantwoord bosbeheer wereldwijd.